• header-logo
    Adres :

    Gölbaşı / ANKARA

  • header-logo
    Yardım :

    Gölbaşı / ANKARA

  • header-logo
    Çalışma Saatlerimiz :

    Pazartesi-Cuma : 09:00 - 18:00

Facebook Reklam Modelleri Nelerdir?

Facebook Reklam Modelleri Nelerdir?

Facebook Reklam Modelleri Nelerdir?

Facebook Reklam Modelleri Nelerdir? Facebook, markalar tarafından en çok kullanılan reklam platformlarından birisidir. Gelişmiş ve kapsamlı Facebook reklam modellerinin her birinin farklı bir amacı vardır. Bu reklam modelleri sayesinde markanızın tanıtımını yapabilir ve kullanıcılarla iletişime geçebilirsiniz.

Bilinirlik Reklam Modeli

Facebook bilinirlik reklam modeli 2 kategoriye ayrılır;

*Marka Bilinirliği (Brand Awareness)

*Erişim Reklamı (Reach)

1.Marka Bilinirliği

Marka bilinirliğinizi arttırmak için kullanmanız gereken reklam modeli budur. Bu reklam modeliyle Facebook reklamlarınızı markalarla daha fazla ilgilenen hedef kitlelere ulaştırabilirsiniz.

2.Erişim Reklamı

Erişim reklamları herhangi bir somut amaç içermeyen reklam modelidir. Bu reklam türünde en düşük ücret ile en fazla kişiye erişim sağlanması hedeflenir.

 

Değerlendirme Reklam Modelleri

1.Trafik

2.Etkileşim

3.Uygulama Yüklemeleri

4.Video Görüntülemeleri

5.Hedef Kitle

6.Facebook Messenger

1.Trafik Reklam Modeli

Facebook’un bu reklam modelinde dönüşüm hedefi yoktur. Facebook reklamı,yönlendirme reklamlarına tıklama ihtimali en yüksek olan kullanıcılara gösterir.

2.Etkileşim

Etkileşim reklamları 3 kategoriye ayrılır;

*Gönderi Etkileşimi

Bu reklam modeli, gönderilerin daha fazla yorum ve beğeni alması ve paylaşılması için tercih edilir. Gönderi etkileşimi reklam modeli ile, kullanıcıların önceki davranışlarından veri toplayabilir ve gönderileri beğenen, yorum yapan veya paylaşan kişilere reklamlarınızı gösterebilirsiniz.

*Sayfa Beğenmesi

Bu reklam modeli sayesinde potansiyel kitlenize ulaşabilirsiniz ve bunu çok düşük maliyetlerle gerçekleştirebilirsiniz.

*Etkinlik Yanıtları

Etkinlik yanıtları reklam modeli çok tercih edilen bir model değildir. Ancak yine de Facebook sayfanızda çeşitli etkinlikler oluşturabilir ve katılım sağlanması amacıyla etkinliğinizi sponsorlu içerik olarak öne çıkarabilirsiniz.

3.Uygulama Yüklemeleri

Facebook bu reklam modeli ile daha önce uygulama indirmiş ya da bu tip reklamlara ilgi göstermiş kullanıcılara ulaşmanızı sağlar.

4.Video Görüntülemesi

Facebook bu reklam modelinde video reklamınızın yüzdelik ve saniyelik izlenme sürelerine göre ulaşılmış kullanıcıların verilerini belirler. Bu verilere göre de hedef kitleler oluşturulabilir.

5.Potansiyel Müşteri bulma

Facebook reklam modelleri arasındaki en yüksek maliyetli reklam modelidir. Bu reklam türünün amacı potansiyel müşterilerin kişisel bilgilerini toplamaktır.

6.Facebook Messenger

Satın alma işlemini tamamlamak, kullanıcıların sorularına yanıt vermek ve destek sağlamak gibi amaçları vardır.

 

Dönüşüm Reklam Modelleri

Bu reklam modelinde satın alma, sepete ekleme gibi verilere göre optimizasyon yapılır. Dönüşüm reklamlarında 3 ayrı hedef vardır;

1.Dönüşümler

2.Katalog Satışları

3.Mağaza Ziyaretleri

1.Dönüşüm

Bu model diğer Facebook reklam modelleri arasında Cost Per Mille (CPM) 1000 erişim başına ödenen ücretin daha fazla maliyetli olduğu modeldir.

2.Katalog Satışları

Bu reklam modelini kullanabilmek için Business Manager da bulunan Varlıklar (Assets) menüsündeki katalog bölümünden ürünlerinizi yükleyebilirsiniz. Bu şekilde ürünleriniz otomatik olarak sponsorlu görünür.

  • Sosyal Medyada Paylaş :