• header-logo
    Adres :

    Gölbaşı / ANKARA

  • header-logo
    Yardım :

    Gölbaşı / ANKARA

  • header-logo
    Çalışma Saatlerimiz :

    Pazartesi-Cuma : 09:00 - 18:00

GOOGLE ADWORDS NEDİR, NE İŞE YARAR VE NASIL KULLANILIR ?

GOOGLE ADWORDS NEDİR, NE İŞE YARAR VE NASIL KULLANILIR ?

GOOGLE ADWORDS NEDİR,NE İŞE YARAR VE NASIL KULLANILIR ?
İnternetin ve sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle beraber pazarlama ve reklam anlayışında oldukça büyük değişimler olduğunu söylemek doğru olur. Artık günümüzde işletmeler ya da firmalar reklam ve tanıtımlarını internet üzerinden sağlamaktadır. Bunun için ise Facebook, Instagram,Twitter,Youtube ve dünyada en çok kullanılan Google tercih edilmektedir. Ayrıca günümüzde neredeyse e-ticaret üzerinden işlem yapmayan firma sayısı gittikçe azalmıştır. E-ticaret yapılmasa bile her işletmenin çağımız koşullarında mutlaka bir internet sitesi bulunmaktadır.

 

GOOGLE ADWORDS NEDİR ?

İşletmenizin ürün veya hizmetlerini arayan kullanıcılara daha kolay ulaşabilmenizi sağlayan bir sistemdir.Kolayca ölçümlenebiliyor ve sadece sitenizde aldığınız tıklamalar için ücret ödüyor olunması,bir çok firmanın ilk reklam tercihi olmasını sağlamıştır.Tıklanma sayısının yanında kaç kez görüntülendiği ve buna oranla nasıl bir maliyet oluşturduğu konulardada istatistik sunan bir reklam hizmetidir.Google Adwords kullanımı uzun vadede yapılan yatırımın karşılığını verir böylece firmalar çok fazla kullanıcıya ulaşabilir dijital mecradaki payını arttırabilir.

GOOGLE ADWORDS NE İŞE YARAR ?

Google Adwords ,reklam verenlerin müşterilerine en etkili yolla ulaşabilmeleri için pek çok farklı görünüm ve mecrada reklam yayınlayabilme seçenekleri sunmaktadır.

Bu seçenekler şu şekilde sıralanabilir ;

• Arama motoru reklamları
• Video reklamlar
• Görüntülü reklamlar
• Uygulama reklamları
• Mobil reklamlar

GOOGLE ADWORDS NASIL KULLANILIR ?

Reklamlarınızın hedef kitlenize görüntülenmesinde Adwords sizden ücret kesmez.Müşteri adaylarınız reklamınızı görüp tıkladığında ücretlendirme yapar. Google Adwords reklamlarıınızın üst sıralarda yer almasının tek koşulu verdiğiniz tıklanma başı ücretler değildir. Google Adwords reklamveren ve kullanıcı deneyimlerini dikkate alarak anahtar kelimelere 1-10 arasında bir kalite puanı verir.Kullanıcı arama motorunda arama yaptığında bu anahtar kelimeye reklam veren sizin ve rakiplerinizin tıklanma başı maliyetleri ile kalite puanları çarpılıp bir açık arttırmaya tabi tutulursunuz. Bunun sonucunda arama motorunda sıralamanız belirlenir.Google’ın sistem algoritmasına göre yapılan her aramada tüm reklam verenler aynı olayları yaşarlar. Sıralamanız her aramada bu koşullara bağlı olarak değişmektedir.Böylece sayfanızın arama motorundaki sıralaması belirlenir.

GOOGLE ADWORDS KULLANIMI İÇİN ÖNEMLİ ETKENLER ;

Bütçenizi en iyi şekilde belirlemek.
Anahtar kelime çalışmasını doğru şekilde yapmak.
Müşteri çekmeye odaklı olmak.
Varış sayfalarının kontrolünü sağlamak.
Hem arama hem görüntülü reklam ağlarından yararlanmak.
Arama terimleri raporlarından yararlanmak.
Sonuçları analiz etmek ve bu sonuçlara göre optimizasyonlar yapmak.
Yer hedefleme(Yer hedefleme, reklamınızın gösterilmesini istediğiniz belirli yerleri seçmenize olanak tanır.Böylece reklamlarınızın bu konumlardaki kullanıcılara gösterilmesini sağlar.) ‘yi kullanmak.

  • Sosyal Medyada Paylaş :