• header-logo
    Adres :

    Gölbaşı / ANKARA

  • header-logo
    Yardım :

    Gölbaşı / ANKARA

  • header-logo
    Çalışma Saatlerimiz :

    Pazartesi-Cuma : 09:00 - 18:00

Öne Çıkan Snippet Nedir ? Sayfanız Nasıl En Başta Çıkar ?

Öne Çıkan Snippet Nedir ? Sayfanız Nasıl En Başta Çıkar ?

Öne Çıkan Snippet nedir ?

Normal girişlerin biçiminin tersine çevrilerek açıklayıcı snippet’in önce gösterildiği özel kutulara denir.Google bazı aramalar için ilgili web sitesinden içerik snippet’i ile hızlı bir yanıt veya özet sağlar. Yani google’da arama yaparken google tarafından en başta gösterilen bilgi içeriğidir.Örnek vermek gerekir ise bir bilgi hakkında arama yaptığınızda karşınıza,web sitelerinden önce çıkan metine featured snippet yani öne çıkan snippet denir.Google bir içeriği kullanıcıya fayda sağlıyacak içerik olarak görüyor ise içeriği sunan siteye öne çıkan snippet kısmında yer verebilir.Bu snippet cevabın tamamını değil,özetini ve en önemli yerini içermektedir.Google asistan ile arama yaptığınızda öne çıkan snippet’lar sesli bir şekilde okunabilir.

Google Öne Çıkan Snippet’ler de Nelere Dikkat Ediyor ?

Bu snippet’ler kullanıcılara özel biçimlendirme ile gösterilir ve Google Asistan tarafından sesli olarak söylenir. Bu yüzden Google nelerin gösterileceği ile ilgili bir dizi politika uyguluyor. Bunlar:


Müstehcen olmamalı.

Öne çıkan snippet’ler, bir arama başlığı bağlamında uygunsuz cinsel içerik veya kaba bir dil içermemelidir.

Nefret duygusu uyandırmamalı.

Irk ya da etnik köken, din, engellilik durumlarında insanları aşağılamamalı, hakaret etmemeli veya bu kişilere ya da gruplara karşı şiddeti teşvik etme veya nefret uyandırma amacı gütmemelidir.

Şiddete teşvik etmemeli

Öne çıkan snippet’ler şiddeti teşvik etmemeli ,şiddet barındıran materyallere bağlantı sağlamamalıdır.

Tehlikeli ve zararlı şeyler olmamalı.

Öne çıkan snippet’ler tanıtım yapmamalı,kişilerin kendisine zarar verebilecek bilgiler içermemelidir.

Kamu yararı hakkında çelişkili fikir birliği içermemeli.

Kamu yararını konu alan öne çıkan snippet’lerin içerikleri kamu tarafından kabul görmüş köklü veya fikir birliğiyle ortaya çıkmış bilgilerle çelişmemelidir.

Öne Çıkan Snippet’ler Neden Önemli?

0 konumunda yerinizi alıcaksınız ve içeriğiniz tüm arama sonuçlarının en üstünde yer alıcak.Böylelikle organik trafiğinizide arttırmış olacaksınız.Öne çıkan snippet’ler Google tarafından seçildiği için markanız kullanıcılara güven sağlar.

  • Sosyal Medyada Paylaş :