• header-logo
    Adres :

    Gölbaşı / ANKARA

  • header-logo
    Yardım :

    Gölbaşı / ANKARA

  • header-logo
    Çalışma Saatlerimiz :

    Pazartesi-Cuma : 09:00 - 18:00

Reklam Ajansı nedir ve ne iş yapar ?

Reklam Ajansı nedir ve ne iş yapar ?

Reklam Ajansı nedir ve ne iş yapar ?

Reklan Ajansı ve Reklamcılık tarihi çok eskilere dayanan ama maalesef birçok bilgi kirliliği ile devam eden bir sektördür. Günümüzde ufak post tasarımları yapabilen kişiler bile kendini maalesef reklamcı olarak görebiliyorlar. Reklamcılık aslında çok geniş kapsamlı bir sektördür. Reklam ajansı ise firmalar ile ortak çalışmalar yaparak firmaların bilinirliğini ve satışını artırmak için bütün reklam mecralarını kullanabilen şirketlerdir.

Reklam ajansları için bilinmesi gereken şeyler ?

Reklam ajanları firmaların müşterilere ulaşabilmesi için aracılık üstlenen ve bunun için bütün reklam mecralarını kullanabilen şirketlerdir.   Reklam ajanslarının firmalar için yaptıkları bütün çalışmalar firmaları doğrudan etkileyebileceği için reklam ajanslarının kurmuş oldukları ekipler belli uzmanlık alanlarına sahip olmaları gerekmektedir. Reklam ajansları müşteriler için bütün reklam süreçlerine hâkim olmalıdırlar.

Reklam Ajanslarının Süreçleri ?

Reklam ajanslarının iş kapasiteleri kurmuş oldukları ekip ile belirlenir. Ekip hacmi geniş olan reklam ajansları iş kapasitesi olarak da büyük bir hacime sahip olabilirler. İş kapasitesi büyük olan reklam ajansları her zaman büyük firmalarla çalışabilecek kapasiteye sahiptirler. Büyük ajanslar firmanın satacağı ürünün öncelikle piyasadaki yerini ve hedef kitleyi belirlemek adına piyasadaki araştırma şirketlerinin raporlarını incelerler. Buralardan edinilen bilgiler doğrultusunda reklam ajansları izleyecekleri yolu rahat bir şekilde çizebilirler. Bu bilgiler sayesinde kreatif ekip reklamın kaynaklarını oluşturan yazı ve sloganları hazırlarlar. Bu çalışmalar yapılırken görsel tasarım ekibi de reklamın grafik tasarım anlamında iyi bir hale gelmesini sağlar. Reklam süresince yapılmasın gereken matbu işler var ise bunlar tamamlanır. Bu hazırlıklar bittikten sonra bu reklam kampanyalarından olacak geri dönüşlerin raporları ile de reklam ajansları ilgilenir.

  • Sosyal Medyada Paylaş :